Skip to content Skip to footer

Museumteksten

Met de vernieuwde collectiepresentatie wilde DIVA vanaf 2023 het museum maximaal openstellen voor alle bezoekers, met of zonder beperking. Als projectleider onderzocht ik de drempels die bezoekers ervaren en creëerde oplossingen voor hun noden.

Van 6 juni tot 8 november 2020 liep de tentoonstelling “Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool“ in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende. Om de expo kracht bij te zetten, werd Studio Wendy Kegels gevraagd om de storytelling voor de audiogids te verzorgen.

Voor de editie 2021 van Beaufort schreef Studio Wendy Kegels de nieuwe website, brochure en informatieborden aan elkaar. Van praktische en historische informatie tot tekst en uitleg bij de meer dan 30 kunstwerken.

In het kader van het European Oral History Project “Ongekend Bijzonder/Specially Unknown“ zette het Red Star Line Museum een interviewproject met vluchtelingen op. Hiervoor verzamelde ik levensverhalen van vluchtelingen in Antwerpen.

Legends of Liondance is een jaarlijkse tentoonstelling over Chinees Nieuwjaar en de Chinese leeuwendans in bibliotheek Permeke. Het is een eigen storytelling project dat gerealiseerd wordt in samenwerking met bibliotheek Permeke en met ondersteuning van de Stad Antwerpen.

Voor de expo “Chinatown Antwerpen” creëerde Studio Wendy Kegels vier digital stories over de eerste inwoners van Chinatown. De expo liep van 19 januari tot 13 april 2014.